Предстоящо IPO

Производителят на спортни състезателни автомобили и електромобили СИН КАРС Индъстри подаде заявка за регистрация на сегмента „Пазар за растеж на МСП“ (BEAM) на Българската фондова борса.

Това е втората компания от иновативен сектор, която желае да придобие публичен статут на новия пазар BEAM.  СИН КАРС Индъстри ще предложи до 2 млн. акции с номинал  1 лв. всяка.

SIN CARS, чрез електромобилите L CITY, планира експанзия на европейските и световни пазари. Компанията предлага решение за бизнеса и техните доставки. Сумата, набрана от beam пазара, ще бъде инвестирана за започване на серийно производство.

SIN CARS е водеща високотехнологична компания в сферата на спортните и състезателни автомобили. Доказателства за натрупания опит и успешната реализация на компанията са: създаденият първи български спортен автомобил SIN R1; хомологация за GT4 шампионата и многократни победи в него и продажби на 3 континента. След близо 10 години тестване, прототипване, участия в състезания и многобройни изложения, марката SIN CARS стана разпознаваема не само в Европа, но и в Австралия, и Америка. През 2016 г. компанията получи европейско одобрение за производител на автомобили.