Финансовият анализатор Бъндилов: Не очаквам драстични промени в развитието на американската икономика

Бандилов развитие на американската икономика

 

Не очаквам драстични промени в развитието на американската икономика. Ако плановете на Доналд Тръмп успеят, може да видим и засилването й.

Това коментира финансовият ни анализатор Павел Бандилов по повод реакцията на пазарите и очакванията след избора на Тръмп за 45-ия президент на САЩ.

По думите му най-голямата опасност за САЩ е намаляване на растежа, но не и рецесия.

Най-интересното е, че никой не предвиди този избор и съответно реакцията на пазарите, които веднага спаднаха с 4-5%, а доларът стигна до 1,13 за евро, отбеляза анализаторът по повод първите реакции.

По думите му първата реч на новоизбрания държавен глава обаче е била видимо помирителна, което е подействало добре и е обърнало тенденциите на пазара.

Бандилов обърна внимание също, че първите огласени експерти в администрацията на Тръмп са доказани експерти.

Гледам на него като търговец, който продаваше печеливши за него послания, отбеляза той.

Според експерта реакциите на пазарите след Брекзит и сега са несравними, тъй като в първия случай е имало явно влошаване на икономическите условия и абсолютна несигурност какво ще се случи, докато в случая с Тръмп е имало предварително заявена икономическа и финансова програма.

Анализаторът очаква при всички случаи Тръмп да предоговаря отношения по съвсем друг начин, не на последно място и „заради огромното му его“.

Това е държава с много силни институции и един човек не може да промени посоката на кораба, може би единствено скоростта, заключи обаче той.

Какво може да очаква Европа и останалия свят – чуйте в целия разговор тук.